Annika kommer senast från Organisationskommittén för bildande av Myndigheten för kulturanalys. Hon är utbildad inom medie- och kommunikationsvetenskap vid JMK, Stockholms universitet samt inom projektledning vid Masters of Media. Hon har en bakgrund inom IT- och reklambranschen där hon arbetat som projektledare och konceptutvecklare. Annika har även arbetat med Kultursamverkansutredningen samt Utredningen om en nationell musikplattform.

Under 2010 var Annika anlitad av Kulturdepartementet för att dokumentera dialogträffar med det civila samhället inom kulturområdet som kulturministern genomförde runt om i Sverige. Annika är koordinator och administrativ samordnare på Myndigheten för kulturanalys och är därmed involverad i det mesta som rör verksamheten.

Annika är en passionerad kreatör av bakverk och desserter och ägnar gärna timmar åt att skapa nya smakupplevelser som hon prövar på en utvald skara av nära och kära vänner med kräsna gommar. Favoritkombinationen är hallon och choklad, men i övrigt så är det bara fantasin som sätter gränserna för vad som blir till i Annikas kök.